Zauzený rib-eye steak

  • obtížnost

    2/5

  • příprava

    5 min

  • grilování

    70 min

  • porce

    2 - 4

  • dřevo

    dub

Vraťte kuřecímu masu jeho dávnou slávu. Připravte k němu bylinkovou pikantní omáčku chimichurri. Její původ je v Argentině a tam o grilování něco vědí!

Ingredience

  • 1 rib-eye steak (alespoň 3cm vysoký)
  • 1 lžíce worcestershire omáčky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce čerstvě drceného pepře

Příprava

Až budete připraveni začít s vařením, nastartujte svůj Traeger a nechte asi 4-5 minut otevřené víko, než se oheň rozhoří. Nastavte teplotu na 83°C, zavřete víko a nechte gril zahřát, bude stačit 10-15 minut. Navíc zapněte funkci Super smoke, pokud to váš Traeger umí.

Polijte steak omáčkou a v mističce smíchejte pepř a sůl. Rovnoměrně pak steak okořeňte z obou stran.

Steak položte přímo na mřížku a grilujte po dobu 60 minut. Potom steak sundejte z grilu a dejte jej stranou.

Nyní zvyšte teplotu na maximum - ideálně na 260°C. Zavřete víko a nechte nahřát.

Když je gril rozpálený na požadovanou teplotu, vraťte steak zpátky do grilu na mřížku. Grilujte dokud není teplota uvnitř masa taková jakou chcete. Pro stupeň propečení medium rare grilujte do dosažení vnitřní teploty na 52°-55°C

Servírujte s plným a tělnatým červeným vínem. Boubonem ale taky nic nezkazíte :) Dobrou chuť!

*Čas grilování záleží na venkovní teplotě. Teplotní sonda uvnitř masa je nejlepším pomocníkem, jak určit správné propečení masa.

Chcete mít tenhle a přes tisíc dalších Traeger receptů v kapse? Stáhněte si Traeger appku a už budete už navždy vědět co a jak grilovat.