Zauzená vajíčka v červené řepě

  • obtížnost

    3/5

  • příprava

    20 min

  • grilování

    30 min

  • porce

    4 - 6

  • dřevo

    cherry

Výrazná barva vajíček naložených v červené řepě upoutá pozornost na vaší velikonoční tabuli.

Ingredience

  • 1 červená řepa, oloupaná a nakrájená na větší kousky
  • 1 hrneček džusu z červené řepy
  • 1 hrneček jablečného octa
  • 1/4 nakrájené cibule
  • 1/3 hrnečku cukru
  • 3 tobolky kardamonu
  • 1 hvězdička anýzu
  • 6 oloupaných vajíček uvařených natvrdo

Příprava

Až budete připraveni na grilování, zapněte svůj Traeger na "Smoke" s otevřeným víkem, dokud se dřevo nerozhoří (4 až 5 minut).

Nastavte teplotu na 135 °C, zavřete víko a počkejte 10 až 15 minut, než se gril rozehřeje.

Dejte oloupané uvařené vajíčka přímo na gril a uďte 30 minut.

Zauzené vejce vložte do sklenice spolu s uvařenou červenou řepou.

V pánvi na omáčku smíchejte ocet, řepový džus, cibuli, cukr, kardamon a anýz.

Přiveďte k varu a bez pokličky vařte, dokud se cukr nerozpustí a a cibule je matná (přibližně 5 minut).

Dejte pánev stranou a nechte několik minut vychladnout.

Nalijte připravenou směs přes vajíčka a řepu ve sklenici tak, aby v ní byly vajíčka celé ponořené.

Sklenici zavřete a nechte minimálně dvě hodiny odpočinout.

Dobrou chuť!