Vymazlený hot dog se slaninou

  • obtížnost

    1/5

  • příprava

    5 min

  • grilování

    30 min

  • porce

    8 - 12

  • dřevo

    Javor

Tohle není jen tak ledajaký párek v rohlíku z nádražního bistra, ale řádně vymazlený a na grilu připavený americký hot dog!

Ingredience

  • 250g sýru cheddar vcelku
  • 8 nožiček kvalitních párků
  • 8 tenkých plátků slaniny
  • 8 housek na hot dog
  • vaše další oblíbené suroviny

Příprava

Připravte si sýr cheddar na 8 dlouhých plátků.

Nakrojte podélně párky a vložte do nich připravené plátky sýra. Každý párek se sýrem pak zabalte do plátku slaniny a na konci propíchněte párátkem, aby se slanina neuvolnila.

Až budete připraveni, zapněte svůj Traeger na “Smoke” a nechte asi 4-5 minut otevřené víko, než se oheň rozhoří. Nastavte teplotu na 180 °C, zavřete víko a nechte gril zahřát na požadovanou teplotu, bude stačit 10-15 minut.

Položte hot dogy na grilovací mřížku a opékejte je po dobu 20 až 30 minut, dokud se sýr neroztaje a slanina není nádherně křupavá.

Nakonec zbývá hot dog sestavit dohromady přesně podle vašich představ. Nezůstávejte jen u kečupu a hořčice a zkuste jej dochutit karamelizovanou cibulkou, jalapeño papričkami nebo si třeba pohrajte s dresinkem a připravte si svůj originální.

Dobrou chuť!