Šťavnatá a nakouřená vepřová žebra kořeněná suchým rubem

  • obtížnost

    2/5

  • příprava

    15 min

  • grilování

    4.5 hod

  • porce

    4 - 6

  • dřevo

    bílý ořech

Pořád hledáte recept na vepřová žebra, který by byl "ten pravý ořechový"? Našli jste! Kombinace pelet z bílého ořechu a tohohle suchého rubu vystřelí vaše chuťové pohárky do vesmíru. Příprava šťavnatých a perfektně propečených žeber už nemůže být jednodušší.

Ingredience

  • 2 pásy vepřových žeber
  • 1/4 litru jablečného džusu
  • 200 g třtinového cukru
  • 1 lžíce česnekové soli
  • lžíce kmínu
  • 1 lžíce uzené papriky
  • 1 lžíce sušené cibule
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1/2 lžíce sušených chili papriček

Příprava

Až budete připraveni na grilování, zapalte Traeger gril. Nastavte teplotu na 120 °C a nechte rozehřat se zavřeným poklopem 10 minut.

Smíchejte všechny suché ingredience na rub. Žebra pořádně obalte v rubu aby ani kousek nezůstal neobalený.

Žebra dejte do svého Treageru na "Smoke" a dopřejte jim tam dvě hodiny.

Sundejte žebra z grilu, zabalte je pečlivě do alobalu a nalijte k nim jablečný džus tak, aby zůstal uvnitř.

Vraťte žebra do grilu a nechte je péct ještě další dvě hodiny.

Sundejte žebra z grilu a začněte hodovat.

TIP: Žebra můžete na konci ještě potřít oblíbenou omáčkou nebo marinádou a nechat je na 15 minut zatáhnout v grilu.

Chceš mít tenhle a přes tisíc dalších Traeger receptů v kapse? Stáhni si Traeger appku a už budeš vždycky vědět co a jak grilovat.