Restované BBQ vepřové kotlety "naopak"

  • obtížnost

    2/5

  • příprava

    10 min

  • grilování

    70 min

  • porce

    6 - 8

  • dřevo

    Jabloň

Ukažte svoje Traeger umění naplno s kotletami naopak - nejdřív pomaloučku pečené v delikátním jabloňovém kouři a potom prudký dotek žáru a oku lahodící otisk mřížky. Křehké. Šťvnaté. A ta chuť!

Ingredience

  • 6 ks vepřových kotlet
  • Traeger Rub na vepřové a drůbež ( Traeger Pork and Poultry Shake)

Příprava

Vetřete rub do vepřových kotlet z obou stran, spíš více než méně. Nechte je min. 15 minut odležet.

Mezitím nastartujte svůj Traeger: zapněte ho na “Smoke” a nechte asi 4-5 minut otevřené víko, než se oheň rozhoří. Nastavte gril na 135°C, zavřete víko a nechte gril zahřát, bude stačit 10-15 minut.

Dejte kotlety na mřížku a nechte je pomalu péct, 30 minut z každé strany.

Vyndejte kotlety z grilu a zapněte jej na “High”. Až se pořádně zahřeje, vraťte kotlety na gril a nechte je zprudka péct asi 3 minuty z každé strany, nebo dokud nedosáhnou vnitřní teplotu 63°C.

Až budou hotové, vyndejte je z grilu a nechte odležet 5-10 minut (přikryté alu folií). Podávejte s přílohou dle chuti, hodí se pomalu pečené bylinkové brambory nebo klidně jen čerstvý chleba a vychlazená chmelová limonáda. Dobrou chuť!