Grilovaná kuřecí stehna s chimichurri omáčkou

  • obtížnost

    2/5

  • příprava

    10 min

  • grilování

    45 min

  • porce

    6 - 8

  • dřevo

    olše

Vraťte kuřecímu masu jeho dávnou slávu. Připravte k němu bylinkovou pikantní omáčku chimichurri. Její původ je v Argentině a tam o grilování něco vědí!

Ingredience

  • 6 kuřecích stehen
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžíce čerstvě drceného pepře
  • 2 lžíce olivového oleje
  • šťávu z 1 limetky
  • 1 a 1/2 lžíce soli

Příprava

Ve velké míse promasírujte kuřecí stehna s olivovým olejem, paprikou, koriandrem, šťávou z limetky, solí a pepřem. K úplné dokonalosti přikryjte fólií a nechte marinovat přes noc v lednici.

Až budete chtít začít s vařením, nastartujte svůj Traeger a nechte asi 4-5 minut otevřené víko, než se oheň rozhoří. Nastavte gril na 220°C, zavřete víko a nechte gril zahřát na požadovanou teplotu, bude stačit 10-15 minut.

Položte stehna přímo na mřížku kůží dolů. Grilujte 40-45 minut nebo použijte teplotní sondu. Kuřata by měla mít uvnitř teplotu 80°C. Dejte pozor ať sondu zapíchnete přímo do středu masa a nedotýká se kosti. Měření by mohlo být zkreslené.

Na chimichurri omáčku v blendru rozmixujte do hladka: hrnek nasekané čerstvé petželky, hrnek nasekaného čerstvého koriandru, 1 jalapeňo papričku, 1/2 cibule, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 3 stroužky česneku, 3 lžíce limetkové šťávy, 2 lžíce vinného octa, 1/3 hrnku olivového oleje.

Kuřata servírujte s chimichurri omáčkou, zakápnuté limetkou a vaší oblíbenou přílohou. Dobrou chuť!

Chcete mít tenhle a přes tisíc dalších Traeger receptů v kapse? Stáhněte si Traeger appku a už budete už navždy vědět co a jak grilovat.