Kuřecí křídla po vietnamsku

  • obtížnost

    3/5

  • příprava

    20 min

  • grilování

    80 min

  • porce

    6 - 8

  • dřevo

    jabloň

Vietnamská marináda dodá křídlům chuť, která vezme vaše pohárky na projížďku po Orientu.

Ingredience

  • 1300 g kuřecích křídel, rozdělené na kloubu, špičky odstraněny
  • 30 g česneku, nahrubo nasekaný
  • 60 g šalotky, nasekaná
  • 60 g čerstvého zázvoru, nasekaný
  • 45 g nasekaného pórku
  • 110 g citrónové trávy, nahrubo nasekaná
  • 45 g třtinového cukru, baleného
  • 80 ml rybí omáčky
  • 45 ml čerstvé limetkové šťávy
  • 45 ml arašídového oleje
  • 15 g košér soli
  • 60 g nasucho pražených arašídů, nasekané
  • 60 g čerstvého koriandru, nasekaný

Příprava

Opláchněte křídla pod studenou vodou a osušte je s papírovými ubrousky. Dejte je na stranu do velké mísy.

Marináda: Smíchejte česnek, šalotky, zázvor, pórek, citrónovou trávu, třtinový cukr, rybí omáčku, limetkovou šťávu a arašídový olej v kuchyňském robotu a míchejte, dokud není směs hladká. Nalijte marinádu přes křídla a dejte je do velkého, znovu-uzavíratelného plastového sáčku. Přes noc nechte zchladit v lednici.

Až budete připraveni vařit, zapněte svůj Traeger gril na "Smoke" s otevřeným víkem, dokud nezačne hořet dřevo (4-5 minut). Předehřejte se zavřeným víkem (5 minut).

Vyndejte křídla z marinády. Nechte si zbylou marinádu, dejte ji do malého hrnce a přiveďte k varu, poté ji odstraňte z ohně. Natírejte ji na křídla, zatím co se grilují.

Položte křídla na gril, posypejte lžičkou soli a nechte je 30 minut udit. Po 30 minutách, zvyšte teplotu na 175 °C a pečte je 45 až 50 minut. V polovině pečení je jednou otočte a potřete je zbylou marinádou.

Vyndejte křídla z grilu, dejte je na podnos a obložte arašídy a koriandrem.

Dobrou chuť!