Grilované jalapeños papričky plněné sýrem

  • obtížnost

    2/5

  • příprava

    15 min

  • grilování

    30 min

  • porce

    2 - 4

  • dřevo

    třešeň

Podrážděte své chuťové pohárky jalapeños papričkami ostrými jako břitva. Nadchnou vás jako předkrm nebo jen jako pikantní chuťovka.

Ingredience

  • 12 jalapeños papriček
  • 8 plátků slaniny
  • 2 hrnky smetanového sýra
  • 55g sýru cheddar
  • 1-2 nadrobno nasekané jarní cibulky
  • 2 čajové lžičky limetkové šťávy
  • ½ čajové lžičky soli
  • 2 nasekané stroužky česneku
  • 4 polévkové lžíce čerstvého nasekaného koriandru
  • 4 polévkové lžíce nakrájených rajčat (očištěných od semínek)

Příprava

Až budete připraveni nastartujte svůj Traeger, zapněte ho na “Smoke” a nechte 4-5 minut otevřené víko, než se oheň rozhoří. Nastavte teplotu na 180 °C, zavřete víko a nechte gril zahřát na požadovanou teplotu, bude stačit 10-15 minut.

Položte dva plátky slaniny na grilovací mřížku a opékejte přibližně 10-15 minut, dokud nejsou propečené a křupavé. Dejte je stranou, ale gril nechte běžet dál. Jakmile plátky trošku vychladnou, nakrájejte je nahrubo.

Připravte si náplň do papriček. V mixéru smíchejte smetanový sýr, sýr cheddar, jarní cibulku, nakrájenou slaninu, limetkovou šťávu, rajčata, koriandr, sůl a česnek.

Jalapeños papričky připravte na plnění: z omytých paprik odkrojte horní část se stopkou (nevyhazujte) a zbavte je jádřinců. Očištěné papriky naplňte sýrovou směsí po okraj a vraťte zpátky odkrojené vršky.

Zbylých 6 plátků slaniny rozválejte, aby byly delší a podélně je překrojte, aby vám vzniklo 12 tenkých plátků. Každou papričku zabalte do slaniny a na konci zajistěte párátkem, aby se slanina neuvolnila.

Položte naplněné jalapeños papričky na grilovací mřížku a opékejte je po dobu 30 až 40 minut, dokud se sýr neroztaje a slanina není nádherně křupavá.

Dobrou chuť!

TIP: jalapeños papričky nejlépe naplníte pomocí cukrářského zdobícího sáčku s větším otvorem. Pokud jej nemáte, postačí vám uzavíratelný sáček, kterému ustříhnete růžek nebo použijte malou koktejlovou lžičku. Ale pozor, je lepší si na přípravu vzít gumové rukavice, aby vás nepálily ruce.