Filet Mignon

  • obtížnost

    1/5

  • příprava

    5 min

  • grilování

    10 min

  • porce

    2 - 4

  • dřevo

    bílý ořech

Kousek grilovaného masa a příjemná večeře je na stole. Vychutnejte si nejšťavnatější kus grilovaného hovězího masa na světě.

Ingredience

  • 3 steaky filet mignon
  • 1 polévková lžíce soli
  • 1 polévková lžíce pepře
  • 2 stroužky česneku
  • 3 polévkové lžíce rozpuštěného másla

Příprava

V menší misce smíchejte sůl, pepř, drcený česnek a rozpuštěné máslo. Směsí potřete steaky z obou stran a nechte odpočinout 10 minut.

Až budete připraveni, nastartujte svůj Traeger: zapněte ho na “Smoke” a nechte asi 4-5 minut otevřené víko, než se oheň rozhoří. Nastavte gril na 230 °C, zavřete víko a nechte gril zahřát na požadovanou teplotu, bude stačit 10-15 minut.

Steaky umístěte přímo na grilovací mřížku a pečte po dobu 5-8 minut na každé straně nebo dokud vnitřní teplota steaků nedosáhne 57-60 °C pro medium rare.

Dobrou chuť!

Poznámka: U filetů, které nejsou mramorované, vybírejte podle výrazné červené barvy.