BBQ ústřice

  • obtížnost

    3/5

  • příprava

    10 min

  • grilování

    6 min

  • porce

    4 - 6

  • dřevo

    apple

Připravte se na luxusní předkrm. Tyto ústřice jsou posypány ochucenou opraženou strouhankou a potřené česnekovým máslem. Nahrubo nastrouhaný sýr s pepřem a trocha BBQ omáčky navrch a oslníte každou návštěvu.

Ingredience

  • 12 ústřic
  • 1/4 kg sýru s pepřem
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 1/4 hrnku strouhanky
  • TRAEGER SWEET & HEAT BBQ omáčka
  • 1/4 kg másla
  • 2 stroužky česneku
  • 6 oloupaných vajíček uvařených natvrdo

Příprava

Až budete připraveni na grilování, zapalte Traeger gril. Nastavte teplotu na 190 °C a nechte rozehřat se zavřeným poklopem 10-15 minut.

Máslo nechte v pokojové teplotě změknout. Promíchejte utřený česnek, máslo, najemno nakrájenou cibulku a BBQ rub.

Promíchanou směs zarolujte do pečícího papíru a oba konce zavažte provázkem. Poté dejte na hodinu do mrazáku, aby máslo ztuhlo. Bude se vám hodin nejen na ústřice, ale na dochucení grilovaného masa nebo zeleniny.

Otevřete ústřice tak, aby šťáva zůstala uvnitř.

Posypte ústřice strouhankou a dejte do svého Traegera. Dopřejte jim 5 minut grilování, dokud se okraje nezačnou mírně zarolovávat.

Po 5 minutách přidejte lžiřku česnekového másla na každou ústřici. Poté, co se máslo rozpustí, přidejte špetku nastrouhaného sýra

Poté ústřice vyndejte z Traegera, posypte nakrájenou jarní cibulkou a zakápněte BBQ omáčkou. Jakmile trochu vychladnou, můžete servírovat!