Jak na reverse searing rib-eye steaků?

Jak na reverse searing červeného masa?

Reverse searing je oblíbený trend v grilování – spojuje nejlepší z obou světů: pomalejší grilování, díky kterému je maso křehké a šťavnaté, opečení prudkým žárem, díky kterému je steak získá tenkou krustičku a charakteristickou mřížku, a neuvěřitelnou chuť kouře.

CO JE REVERSE SEARING?

Tento proces zahrnuje pomalé zahřívání steaku, nebo červeného masa, na požadovanou teplotu a následné dokončení krátkým prudkým žárem dřeva.

Je možné, že jste někde slyšeli, že gril na dřevěné pelety nedokáže reverse searing. Díky Traegeru nemusíte obětovat aroma a příchuť dřeva za mřížku na mase – peletové grily rozhodně dokáží searing - tedy prudké ožehnutí masa. Efektivní searing se děje mezi 170° - 260° C.

Jak provést reverse searing na Traegeru:

Ochuťte steak solí a pepřem.

Přepněte Traeger na Smoke. Položte steaky na gril a uďte po dobu 45 minut až 1 hodinu, nebo dokud nedosáhne maso požadovaného stupně vaření.

Sundejte steak z grilu; zvyšte teplotu grilu na "High". Nechte grilu čas plně se rozehřát.

Dejte steaky na rozpálený grilový rošt a zprudka opečte přibližně 1 minutu na každé straně.

Užijte si ten zatraceně nejlepší steak vašeho života.

Reverse searing dává masu krásný ožeh na venek a perfektní střední propečení uvnitř. S kouřovou chutí a masovými šťávami uzavřenými uvnitř je možné, že tohle by mohl být ten nejchutnější steak, jaký jste kdy jedli. Pokud milujete hluboké, klasické mřížkování, oceníte naše litinové rošty.

Nový gril od Traegeru, Timberline, dělá reverse searing ještě jednodušší. Steaky mohou být připraveny na prvním stupni při teplotě 110° C při módu Super Smoke po dobu 45 minut. Následně svůj gril rozehřejete na maximální stupeň a spodní mřížku umístíte dp "searing polohy", hned nad rozžhavené dřevo, kvůli maximálnímu žáru.

Dosažení ideální teploty může být jednoduché s použitím masové sondy. Prostě vložte sondu do masa a kontrolujte postup vnitřní teploty v Traeger aplikaci, pokud používáte Timberline.